Groepenkasten

De groepenkast is het centrale punt van het elektriciteitsnetwerk in een gebouw en is verantwoordelijk voor het verdelen van elektriciteit naar verschillende circuits en apparaten.

Groepenkasten

Bij het plaatsen van een groepenkast zorgen wij ervoor dat deze voldoet aan de geldende normen en voorschriften en veilig en efficiënt werkt. Bij het vervangen en/of vernieuwen van groepenkasten controleren wij de bedrading, aansluitingen en componenten om te zorgen dat alles correct en veilig functioneert. Wij kunnen ook reparaties uitvoeren of upgrades aanbrengen om ervoor te zorgen dat de groepenkast blijft voldoen aan de veranderende behoeften van het gebouw. Het plaatsen van groepenkasten is van essentieel belang om de veiligheid en betrouwbaarheid van het elektriciteitsnetwerk in een gebouw te waarborgen.

Er zijn verschillende soorten aanpassingen die door ons kunnen worden uitgevoerd in de meterkast. Hieronder staan er een aantal beschreven:

  1. Uitbreiding van de meterkast: Als er extra elektrische apparaten of groepen moeten worden aangesloten, kan het nodig zijn om de meterkast uit te breiden. Dit kan door het plaatsen van een extra groepenkast in de meterkast of door de huidige groepenkast te vervangen door een grotere variant.

  2. Vervangen van de groepenkast: Het kan nodig zijn om de groepenkast te vervangen als deze verouderd is of niet meer voldoet aan de huidige eisen. 

  3. Toevoegen van aardlekautomaten: Een aardlekschakelaar is een beveiliging die de stroom uitschakelt als er een lekstroom optreedt. Het kan nodig zijn om extra aardlekschakelaars toe te voegen om de veiligheid te verbeteren, bijvoorbeeld bij het aansluiten van extra elektrische apparaten.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Onze diensten

Ontdek hier onder onze diensten en verbeter jouw ervaring! Wij bieden een breed scala aan diensten om jouw behoeften en wensen professioneel te vervullen. Of je nu op zoek bent naar nieuwe zonnepanelen, elektravernieuwing of advies.  Wij hebben de kennis en ervaring om jou te helpen jouw doelen te bereiken. 

Meer weten?

Wil je meer weten over onze projecten, werkzaamheden en dienstverlening? Neem dan contact met ons op:
Neem contact met ons op